Valikko Sulje

Toimituspalvelut


Olen haastatellut mm. seuraavia henkilöitä:

Toimittajanurastani lyhyesti

Aloitin toimittajana Koiramme –lehdessä, sen jälkeen olen tuottanut eri tahoille lukuisia artikkeleita ja juttusarjoja. Yksi mieluisin oli sanomalehti Karjalaiseen tekemäni sarja itärajan naisyrittäjistä, jotka pienellä markkina-alueella yrittäen pärjäävät, elättävät itsensä ja perheensä ja ovat kehittämässä alueensa toimintaa. Tästä sarjasta syntyi myös kirja, jossa jokainen haastattelemani nainen esiteltiin.

Iisalmen Kaupunkilehteen toimitin kolme vuotta artikkeleita Pohjois-Savon yrittäjistä. Koiramme-lehden mielenkiintoisin juttu oli tullin huumekoira Pamista tekemäni juttu, jossa koira paljasti huumekätkön, joka oli hitsattu auton alapalkkiin kiinni.

Sotkamo-lehdessä tein sekä toimittajan että markkinoijan töitä, tuottamalla ja kehittämällä muun muassa matkailutuotteita. Hyvän tiimin kanssa aloittamamme tuotteet elävät yhä Sotkamo-lehdessä palvellen alueen matkailijoita. Sotkamo-lehden aikana tapasin lukuisia mielenkiintoisia ihmisiä, mutta mieleenpainuvin sarja oli; Hiljaiset historiantekijät -sarja, jossa esiteltiin kerran viikossa nainen, joka oli tehnyt elämäntyönsä hiljaisesti puurtamalla, glamouria saamatta, mutta jota ilman moni talo, tila tai yritys olisi kaatunut.

Vuokatin Urheiluopiston asiakaslehtiä toimittamalla tapasin lukuisia huippu-urheilijoita aina Teemu Selänteestä Janne Ahoseen. Aino-Kaisa Saarisesta Kerttu Niskaseen tai Marco Bjurstömiin, joka on ollut järjestämässä Vuokatti Dance –tapahtumaa.

Artisteista minulla on ollut kunnia kuvata ja kirjoittaa Nightwishin Vuokatin konsertista. Ja Iisalmen kesälehteen sain haastatella Kuopion Hiippakunnan legendaarista piispaa Wille Riekkistä. Vahvuuteni toimittajantyössä on ihmisen kohtaaminen, siellä missä hän on.

Minulle yksi tärkeimmistä töistä oli MTK Pohjois-Suomen jäsen lehden Uutisjyvien toimittaminen ja tuottaminen yhdessä MTK Pohjois-Suomen henkilökunnan kanssa. Maaseutu ja siellä suomalaisen ruuan puolesta tekevien ihmisten työ on minulle ollut aina erittäin tärkeää. Uutisjyvät -lehden tekemistä jatkoi Viestilehdet vuoden 2017 jälkeen.

Kolumnia kirjoitin Iisalmen lehtiin aina vuoteen 2018 asti.

Tällä hetkellä toimittajantyöni jatkuu suomalaisen puusepänteollisuuden ammattilehdessä Puuviestissä, jota julkaisee 1.1.2022 alkaen lahtelainen Pro Puu r.y.

Puuviesti julkaisi vuoden 2018 alussa näyttävän otteen suomalaisesta puusepänteollisuudesta toimittamalla Puusta Suomesta – kirjan.

Elämä on tarinoissa ja tarinat ovat ihmisissä.

Tuula Uitto